Met deze De pagina “zoeken”  willen wij leden en niet leden de mogelijkheid bieden om vragen die ze zelf niet opgelost krijgen voor te leggen aan de bezoekers van onze website.

Dat kunnen dus allerlei vragen zijn, zolang als ze maar te maken hebben met heemkunde. Dat kan dus de speurtocht zijn naar een familielid, een huis of ander gebouw, een gebeurtenis, een beroep, mijngeschiedenis, archeologie en noem maar op.

De vragen laten wij zo lang mogelijk onder de knop “zoekvragen” staan.

Onder de knop “Wie is wie” kunnen foto’s worden geplaatst waarvan onvoldoende bekend is van de mensen die er op staan. Dat hoeven niet alleen foto’s van mensen zijn. Gebouwen, bodemvond-sten, munten etc mag ook.

Wij willen wel graag op de hoogte worden gehou-den van de resultaten.

Vragen kunnen worden voorgelegd via de web-master. Zie onder de knop “zoekvragen”.

Wat zoeken wij als heemkundevereniging?

Als vereniging zijn wij constant op zoek naar verhalen van mensen, bidprentje, foto’s , familiegeschiedenis etc.

Het verhaal van u mag bijvoorbeeld gaan over:

Uw geschreven verhaal kunt u inleveren bij ons verenigingscentrum An de Voeëgelsjtang 12 of per e-mail sturen naar:

heemkundekundelandgraaf1982@gmail.com.

Alvast bedankt en u doet toch zeker ook mee!!

Wie kent een film over Schaesberg gemaakt in de jaren 50?

In de jaren 50 van de vorige zijn van behoorlijk wat plaatsen films gemaakt. De film uit 1954 van Nieuwenhagen kennen we. In een lijst in het Limburgs archief staat ook een film over Schaesberg. De bewaarplaats is echter onbekend.

We kennen wel een oude film met een paar gedeelten van met name de familie Jongen. Dat is niet de film die we zoeken.

.Wie kent een complete film over Schaesberg gemaakt rond 1954?

Kruisweg in het Landgraafs gemeentehuis, eigendom van de heemkundevereniging