Genealogie

geboorten vanaf 2003.pdf

rouwadvertenties kranten totaal.pdf

rouwadvertenties 2009 kranten.pdf

Veel van onze leden zijn actief bezig met een onderzoek naar hun eigen stamboom. Daar hebben wij ook een enorme collectie materiaal voor beschikbaar staan.

Elke woensdag- en zaterdagmiddag zitten tussen de 20 en 30 mensen in de studieruimte te werken. Het is niet alleen werken, maar ook gegevens uitwisselen en elkaar helpen.

In een tijd dat op internet enorm veel te vinden is, willen wij er toch op wijzen, dat het van belang blijft om niet klakkeloos over te nemen, maar ook de originelen zelf te controleren. Alleen zo voorkom je fouten en voorkom je dat fouten voor de eeuwigheid worden doorgegeven.

Je hoeft niet altijd ver op pad te gaan om die originelen in een archief te bekijken.  Ook heel wat archieven hebben al origineel materiaal via de digitalisering beschikbaar.

Onze leden hebben toegang tot enorm veel originele documenten in de vorm van een analoge kopie of gedigitaliseerde bestanden.

Wanneer je overigens gebreken ziet bij een op internet gepubliceerde genealogie geeft dat dan door aan de opsteller en neem niet alleen zonder dankjewel over!

De lijstuitvoer rouwberichten telt meer dan 33.500  namen van overledenen. In het bestand zijn ook veel oudere gebeurtenissen opgenomen.

Lijstuitvoer rouwberichten

PDF powerpoint presentatie: “Genealogie voor beginners”

Tekst bestand 92.500 bidprentjes Heemkundevereniging Landgraaf

In het tekstbestand staan  alfabetisch de gegevens van 92.500 bidprentjes die momenteel bij de vereniging beschikbaar zijn op Pro-Gen.

Leden kunnen een kopie van originele bidprentjes in de studieruimte krijgen voor 15 eurocent per kopie.

Niet leden betalen betalen 50 eurocent per prentje.

Dit geldt ook voor het tekstbestand Belgische rouwbrieven/rouwadvertenties Voerstreek tot aan de Duitse grens (bv Moresnet, Henri-Chapelle, Hombourg, Montzen, Kelmis, etc).