Hamers Genealogie

Website Hamers Genealogieën

Overdracht nalatenschap Vereniging Hamers Genealogieën

Beste oud-leden van de Vereniging Limburgse Hamers Genealogieën,

Zoals op de opheffingsvergadering eind 2010 door het bestuur is toegezegd, zou U nog geïnformeerd worden over een eventuele voortzetting van de ideeën en werkzaamheden van de vereniging in een stichting die tijdens die vergadering in het vooruitzicht werd gesteld. Helaas is het niet tot oprichting van zo’n stichting gekomen, wat het bestuur zeer betreurde. Op 12 april 2011 kwam daarom een groepje van zes oud-bestuursleden bijeen om te bespreken hoe het nu verder moest met de nalatenschap van de vereniging. Dat heeft lang geduurd. Volgens de statuten moest het bestuur namelijk die nalatenschap (archief van de vereniging, boekenvoorraad en restant geld) overdragen aan een partij die dit zou gebruiken in het verlengde van de doelstellingen van de vereniging, dus kort gezegd voor publicatie van Hamers-genealogie. Gelukkig is er uiteindelijk toch zo’n partij gevonden. Gekozen werd voor de heemkundevereniging OCGL (Oudheidkundig en Cultuurhistorisch Genootschap Landgraaf), die de boekenvoorraad krijgt en die de resterende gelden zal beheren en reserveren tot 2020 om uitgaven met betrekking tot Hamers-genealogie te bekostigen / subsidiëren (uiteraard zolang er nog iets in de pot zit).

Met hen is inmiddels een overdrachtsovereen-komst gesloten, die op 30 oktober aanstaande definitief zal ingaan. Zij zullen vanaf die datum ook de oude boekenvoorraad en CD’s verkopen. Wij als oud bestuur denken hiermee het maximaal mogelijke te hebben bereikt in de zin van onze vroegere statuten.

Het bezoekadres van het OCGL is An de Voeëgelsjtang 12 te 6373 BJ Landgraaf, hun website is www.heemkundelandgraaf.nl. Daar vind U straks ook mededelingen over eventuele nieuwe Hamers-uitgaven en hoe boeken en CD’s te bestellen. Onze oude website www.hamers.tk zal aan de OCGL-website worden gelinkt, en blijft verder slapend aanwezig / bereikbaar.

Verder zal het verenigingsarchief VLHG worden overgedragen aan het Euregionaal Historisch Centrum Sittard-Geleen (het vroegere stadsarchief Sittard-Geleen) (nu nog) te Born.

Het oud-bestuur dankt U allen voor vele jaren prettige contacten en wenst U veel succes in Uw verdere leven en vooral met Uw mooie hobby de (Hamers-) genealogie!

Voor niet-leden van de Heemkundevereniging bedragen de kosten per boek 6 euro exclusief portokosten. De kosten van de jubileum CD bedragen 10 euro daarvoor heeft u dan wel alle Hamers Bulletins digitaal ter beschikking.

Boeken kunnen besteld worden via e-mail:

Heemkundelandgraaf@gmail.com of afgehaald worden tijdens de openstelling van het studiecentrum in Nieuwenhagen.

Wat is er nog te koop?

Deel 1, 2 en 3 van de “Geschiedenis van het Brunssumse Geslacht Hamers

Hamers Stammen en Reeksen 1997

Hamers Bundel 2010

De vijf boeken zijn gezamenlijk te koop voor 30 euro exclusief portokosten.

CD met alle jaargangen Hamers Bulletin

Verkoop Hamers Publicaties

Van alle eerdere publicaties de Hamers Vereniging zijn nog exemplaren te koop bij de Heemkunde-vereniging. Ook de uitgegeven CD’s zijn te koop.

Alle rechten op de publicaties zijn door Nico Hamers overgedragen aan de heemkunde-vereniging

Onder aanvoering van Nico Hamers zijn nog enkele nieuwe bundels verschenen. Deze zijn te bestellen via Nico Hamers.

De bundel 2014/2015 is verschenen

Klik hier voor informatie.