Eigen en andere publicaties

Het Bulletin (analoog en digitaal)

Elk kwartaal verschijnt een exemplaar van het verenigingsplad “Het Bulletin”. Naast mededelingen voor en uit de vereniging worden in het blad ook kortere redactionele artikelen opgenomen.

Alle leden ontvangen het Bulletin afhankelijk van keuze in gedrukte vorm of digitaal. Het digitale Bulletin is in kleur en op het scherm kun je de leesgrootte zelf instellen. Heel makkelijk dus.

Het Jaarboek

Elk jaar in het begin van november wordt tijdens de verenigingsavond voor onze leden ook het nieuwe jaarboek gepresenteerd.

Het jaarboek heeft altijd een grote variëteit aan artikelen met foto’s en illustraties. Gestreefd wordt om ook aan elk oude kern aandacht te schenken.

De redactie bestaat  uit wisselende leden van de vereniging. Ook de professionele opmaak wordt door eigen leden gedaan.

Zie ook boekverkoop

De Nieuwsflits.

Leden en geïnteresseerden worden regelmatig op de hoogte gesteld van dingen en activiteiten via de Nieuwsflits.

Serie Ken Landgraaf

In de serie Ken Landgraaf verschijnt vanaf 2002 vrijwel elk jaar een ander fotoboek over een van de oude gemeenten (Schaesberg, Ubach over Worms en Nieuwenhagen) die Landgraaf zijn gaan vormen.

De boeken worden samengesteld door leden van de eigen vereniging. Voor elke plaats bestaat een klein team.

In deze serie zijn ook specifieke themaboeken verschenen.

Serie Kijk op Landgraaf

In 2007 is gestart met een nieuwe serie. Deze veelal kleinere boeken gaan in op een bepaald thema. In deze serie verschijnen de jaarlijkse publicaties van de Monumentendag met daarin opgenomen wandelingen en fietstochten.

Ook geschikte themaboekjes van leden worden in deze serie uitgegeven.

Uitgaven van anderen

Op verzoek verkopen wij ook publicaties die leden in eigen beheer uitgeven of publicaties van bevriende relaties en verenigingen.

Kijk onder boekenverkoop voor de boeken die nog te koop zijn

Waar te koop

Alle publicaties zijn te koop in ons eigen verenigingsgebouw.

Verder zijn onze uitgaven te koop bij:

Boekhandel Funcken, Landgraaf

Boekhandel, Bruna, Landgraaf

Boekhandel Kicken, Landgraaf (UOW)

Kapsalon Smeets, Landgraaf (UOW)

Antiquaritaat Coriovallum, Heerlen

Boekhandel Leeskunst, Kerkrade

Op zoek naar een leuk presentje voor een verjaardag, feestdagen of andere gelegenheid?

Loop dan eens op woensdagmiddag of zaterdagmiddag bij ons binnen. We hebben een keur aan boeken over de geschiedenis van Landgraaf en zijn vroegere dorpen.

U kunt al voor een paar euro een boek kopen waar u iemand of uzelf beslist een groot plezier mee doet.

Kijk ook even onder boekverkoop.