Heemkundevereniging Landgraaf

Dé plek voor je stamboom en ander historisch onderzoek

Activiteiten/Agenda  

 

 

Activiteitenagenda

Feed
04-11-2022
Presentatie Landgraafs woordenboek
De genoemde datum is nog fictief maar begin november 2022 zal het boek “Wat sjteet doa?”‘Ós sjproak in Landgraaf’ of wat wij zeggen het Landgraafs"Woordenboek worden gepresenteerd. Het boek is opgesteld door...   Meer
18-11-2022
-
18-11-2022
Ledenavond en presentatie Jaarboek 2022
Wij hopen dat in november weer onze ledenavond door kan gaan. We passen programma wel aan en beginnen voortaan met eerst een buffet. Daarna volgen presentaties en leuke dingen. Het programma is nog niet bekend.   Meer


 

 

                                                                      

Nieuws


Terug naar overzicht

03-01-2022

Vrijwilligers gezocht voor het AEZEL project in Landgraaf

Vrijwilligers gevraagd voor het AEZEL-project.
AEZEL, ook bekend als Limburg TimeMachine, wil erfgoedinformatie van mens en goed digitaliseren en laagdrempelig én authentiek visualiseren en beschikbaar stellen aan een groot publiek. Op 10 oktober 2020 werd de eerste versie van AEZEL.EU op internet gepresenteerd aan het grote publiek. Honderden vrijwilligers hebben miljoenen genealogische en kadastrale gegevens ingevoerd, die gebundeld zijn in deze website. Ook de door Limburgse genealogen veel gebruikte webpagina AlleLimburgers.nl heeft hier een nieuwe plaats gevonden. Naast genealogische gegevens worden ook andere interessante gegevens in het AEZEL-project opgenomen, zoals gegevens van het kadaster.
Natuurlijk zou het mooi zijn als ook de kadastrale gegevens van Landgraaf op deze site zichtbaar en doorzoekbaar zouden zijn.
Enige tijd geleden hebben we u ook al eens medewerking gevraagd voor het invoeren van gegevens voor het AEZEL-project. Toen kon het project door omstandigheden geen doorgang vinden.
Inmiddels zijn er verschillende vrijwilligers binnen onze vereniging toch begonnen met het intekenen van de percelen van de kadastrale gegevens van Landgraaf. Nu moeten nog de bijbehorende gegevens in Excel ingegeven worden om de getekende percelen met de gegevens te koppelen, zodat ze op internet gepresenteerd kunnen worden.
Hiervoor zoeken we nog vrijwilligers! Die thuis en in eigen tijd kunnen werken.

Werkt u wel eens met Excel (kennis van het kadaster is niet nodig) en wilt u een steentje bijdragen aan dit interessante project? Of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Kees Hessels : kees.hessels@outlook.com .

Overigens AEZEL is een afkorting voor 'Archief voor Erfgoed van Zuid-Nederlandse Eigendommen en Leefgemeenschappen'Terug naar overzicht